Weer terug in Gambia

Na bijna 8 maanden weer terug in Gambia. Fijn om hier weer te zijn en om iedereen te ontmoeten. Het voelt vreemd aan om na de hectiek rondom corona in een land te zijn waar het lijkt of er niets aan de hand is.

Ik loop soms als enige met een mondkapje en word lacherig nagekeken. Je merkt hoe je leven in Nederland veranderd is en ook wat je gemist hebt: de omhelzing, de uitgestoken hand en het gezellig bij elkaar zijn. Maar ik hou me toch maar aan de Nederlandse regels.

Op school was het fijn. Verbazingwekkend dat de kinderen binnen twee weken weer alles opgepikt hebben. De kinderen maakten het gebaar voor zwemmen. Ze associëren mijn komst dus blijkbaar met het jaarlijkse uitje naar het strand. Dus misschien valt dat in deze periode te regelen.

Verder is de eerste stap gezet naar de poultryfarm. Hiermee willen we proberen om een deel van het project financieel onafhankelijk te maken. Een goede verstandhouding tussen Nederlandse en Gambiaanse partners is daarvoor een vereiste. Dus ik was erg blij met een hele positieve meeting.

Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: