Nieuwsbrief school voor kinderen met een beperking – november 2022

Beste sponsoren en vrienden van de stichting Care Foundation The Gambia

Eind september is het schooljaar weer gestart. Graag geef ik (MirjamAbbes) een update over de voortgang van leerlingen, leraren en school.

Mijn man en ik zijn 9 weken in Gambia geweest. Genoeg tijd om alles weer goed op te starten: nieuwe schooluniformen laten maken, nieuwe schoolboeken aanschaffen, spullen voor het ontbijt voor de komende maanden kopen, grote schoonmaak in de lokalen, het terrein na het regenseizoen weer vrij maken van metershoog gras.

Dit jaar hebben we een heel heftig regenseizoen in Gambia gehad. Daar heeft het terrein en de wegen naar de school toe enorm onder geleden. Een deel van de schoolmuur is naar beneden gekomen. Daardoor kunnen dieren vrij in en uit lopen en daardoor kunnen we de groentetuin nog niet opstarten. We hopen dat ze de bananenbomen met rust laten. Gelukkig kregen we een gift van een kerk in Lelystad waardoor de muur nu gerepareerd kan worden.

Het lerarenteam heeft lange tijd zonder David moeten werken. Hij heeft een wond waardoor hij niet in de rolstoel naar school kan komen. Daar hebben we nu een oplossing voor gevonden. Elke dag gaan twee van de jongere leerlingen naar zijn huis om daar les te krijgen. De andere jongere leerlingen krijgen dan les van Jainaba op school. Een prima oplossing voor een tijdje.

Ik was erg onder de indruk van de resultaten van onze leerlingen. Ze doen het buitengewoon goed. Zowel op het vlak van rekenen als taal.

Trots op het werk: Amadou, Jainaba, Satou, Aminata, Amadou

Van links naar rechts:
Jainaba, Aminata, Ebrima,Isatou
Famara, Satou, Amadou, Hamidou

De twee foto’s zijn van de groep met de jongere kinderen.

Helaas was niet iedereen op school bij het maken van de foto’s.

Hartelijk dank van de leraren, leerlingen en de Stichting voor de sponsoring.

Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: