Nieuwsbrief school voor kinderen met een beperking – augustus 2022

Het schooljaar is weer achter de rug en de kinderen hebben nu hun welverdiende vakantie. Graag breng ik, Mirjam Abbes, iedereen op de hoogte van de vorderingen in het afgelopen jaar.

Onze grootste tegenvaller was dat David, de leraar voor onze jongste kinderen de afgelopen 10 maanden bijna non-stop in het ziekenhuis heeft gelegen. Hij had een nare wond die niet wilde genezen. Het gaat nu gelukkig heel wat beter met hem en we hopen dan ook dat hij in september weer kan starten.

We waren nu echt extra blij met juf Jainaba, die afgelopen oktober gestart is. Zij is aangenomen via een stichting die zich inzet om mensen met een beperking aan werk te helpen. Dat heeft heel goed uitgepakt. Zij heeft bijna het hele jaar de jongere kinderen les gegeven.

Maar er is nog heel wat meer goed nieuws te melden: Vanaf april rijdt onze nieuwe schoolbus en kunnen de leerlingen na 2 jaar weer netjes opgehaald en naar huis gebracht worden. In die twee jaar waren de leerlingen aangewezen op het openbaar vervoer dat niet echt ideaal was.

Jildou en Sylvia, twee oud-leerlingen van mijn school in Lelystad zijn 6 weken in Jiboro geweest om op school mee te helpen. Dat was voor iedereen een groot avontuur. Zij hebben bij de familie van de leraar in Jiboro gewoond en er was een mooie uitwisseling van twee culturen. Onze jongste leerlingen kregen heel wat extra aandacht en hulp.

In juni ben ik gestart om een aantal van onze kinderen op hun gehoor te laten testen. Er is een nieuw centrum met geavanceerde apparatuur. Mogelijk zijn sommige kinderen toch nog met een gehoorapparaat te helpen. Daar gaan we na de zomervakantie mee verder.

In september vertrek ik weer naar Gambia. Dit keer samen met mijn echtgenoot, die vanaf dan ook in Gambia aan het werk gaat. We blijven ruim twee  maanden, dus we hopen weer heel wat werk te kunnen verzetten.

Ik dank iedereen voor het sponsoren van één van de leerlingen. Ze hebben het zo hard nodig. En het is ontzettend mooi om te zien hoeveel ze in het laatste jaar geleerd hebben.

Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: