Update kippenboerderij in Jiboro, Gambia.

Het is nu een jaar geleden dat we begonnen met ons project “kippenboerderij”. De opzet was om met de opbrengst van de verkoop van kippen en eieren de salarissen van het personeel in het Health center te kunnen betalen. Daardoor zou de stichting voor een groot deel niet meer afhankelijk zijn van Nederlandse hulp.

Meer lezen over “Update kippenboerderij in Jiboro, Gambia.”

Nieuwsbrief school voor kinderen met een beperking – november 2021

Half oktober 2021 ben ik (Mirjam Abbes) teruggekomen uit Gambia. Ik heb de opening van het schooljaar weer meegemaakt en wil jullie graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.

Meer lezen over “Nieuwsbrief school voor kinderen met een beperking – november 2021”

Nieuwsbrief School for disabled children – April 2021

Afgelopen weekend ben ik, Mirjam Abbes, teruggekomen uit Gambia. Vanwege Corona een hele onderneming om er te komen en nog lastiger om weer thuis te komen. Maar het was zeker de moeite waard.

Het gaat goed met de school en de kinderen. Helaas heb ik sommige kinderen niet ontmoet omdat ze langdurig ziek waren: Alagi, Ousman Camera en Fatou. Na de paasvakantie zullen ze weer starten.

Meer lezen over “Nieuwsbrief School for disabled children – April 2021”

Een nieuwe website en de kippenboerderij – Januari 2021

Nieuwe website

Ook wij hadden op 1 januari een goed voornemen voor het nieuwe jaar: het maken van een nieuwe website. En we hebben ons hieraan gehouden. De nieuwe website is klaar. U kijkt er al op. Dit is een primeur: de eerste nieuwsbrief via ons nieuwe systeem.

Meer lezen over “Een nieuwe website en de kippenboerderij – Januari 2021”

Kinderadoptieproject – December 2020

Afgelopen maand heb ik de kinderen uit ons adoptieproject weer bezocht.

Van maart tot en met half oktober waren de scholen gesloten vanwege Covid. Gelukkig mochten de leerlingen van groep 9 wel examen doen zodat deze konden doorstromen naar Secondary onderwijs.

Meer lezen over “Kinderadoptieproject – December 2020”

School for disabled children

Beste sponsorouders,

Afgelopen weekend ben ik weer teruggekomen uit Gambia. Ik heb een hele fijne tijd gehad. Wat had ik de kinderen gemist!!! De scholen waren 8 maanden gesloten. Weliswaar hebben ze soms thuis les gehad, maar dat is toch anders.

Meer lezen over “School for disabled children”

Ontmoetingskerk steunt project in Gambia

“Je merkt dat je daar nodig bent”

Gambia is één van de armste landen van Afrika. Met onder andere een ziekenhuis en scholen maakt de stichting Care Foundation The Gambia (CFTG) gezondheidszorg en onderwijs mogelijk voor de bewoners van het dorp Jiboro en de wijde omgeving.

“Je merkt dat je daar nodig bent,” zegt voorzitter Mirjam Abbes (60) uit Lelystad. De Ontmoetingskerk (foto) ondersteunt het project in Gambia onder meer bij het opzetten van een kippenboerderij.

Meer lezen over “Ontmoetingskerk steunt project in Gambia”

Onze stichting wordt het ZWO project van de Ontmoetingskerk in Lelystad

Zondag 1 november wordt onze Stichting Care Foundation The Gambia voorgesteld in de Ontmoetingskerk in Lelystad. De dienst is vanaf 10.00 uur te volgen via een live stream. Het is de bedoeling om in de komende tijd genoeg geld bij elkaar op te halen om een kippenboerderij te kunnen starten in Jiboro.

Meer lezen over “Onze stichting wordt het ZWO project van de Ontmoetingskerk in Lelystad”