Nieuwsbrief School for disabled children – April 2021

Afgelopen weekend ben ik, Mirjam Abbes, teruggekomen uit Gambia. Vanwege Corona een hele onderneming om er te komen en nog lastiger om weer thuis te komen. Maar het was zeker de moeite waard.

Het gaat goed met de school en de kinderen. Helaas heb ik sommige kinderen niet ontmoet omdat ze langdurig ziek waren: Alagi, Ousman Camera en Fatou. Na de paasvakantie zullen ze weer starten.

Meer lezen over “Nieuwsbrief School for disabled children – April 2021”

Een nieuwe website en de kippenboerderij – Januari 2021

Nieuwe website

Ook wij hadden op 1 januari een goed voornemen voor het nieuwe jaar: het maken van een nieuwe website. En we hebben ons hieraan gehouden. De nieuwe website is klaar. U kijkt er al op. Dit is een primeur: de eerste nieuwsbrief via ons nieuwe systeem.

Meer lezen over “Een nieuwe website en de kippenboerderij – Januari 2021”

Kinderadoptieproject – December 2020

Afgelopen maand heb ik de kinderen uit ons adoptieproject weer bezocht.

Van maart tot en met half oktober waren de scholen gesloten vanwege Covid. Gelukkig mochten de leerlingen van groep 9 wel examen doen zodat deze konden doorstromen naar Secondary onderwijs.

Meer lezen over “Kinderadoptieproject – December 2020”

School for disabled children

Beste sponsorouders,

Afgelopen weekend ben ik weer teruggekomen uit Gambia. Ik heb een hele fijne tijd gehad. Wat had ik de kinderen gemist!!! De scholen waren 8 maanden gesloten. Weliswaar hebben ze soms thuis les gehad, maar dat is toch anders.

Meer lezen over “School for disabled children”

Ontmoetingskerk steunt project in Gambia

“Je merkt dat je daar nodig bent”

Gambia is één van de armste landen van Afrika. Met onder andere een ziekenhuis en scholen maakt de stichting Care Foundation The Gambia (CFTG) gezondheidszorg en onderwijs mogelijk voor de bewoners van het dorp Jiboro en de wijde omgeving.

“Je merkt dat je daar nodig bent,” zegt voorzitter Mirjam Abbes (60) uit Lelystad. De Ontmoetingskerk (foto) ondersteunt het project in Gambia onder meer bij het opzetten van een kippenboerderij.

Meer lezen over “Ontmoetingskerk steunt project in Gambia”

Onze stichting wordt het ZWO project van de Ontmoetingskerk in Lelystad

Zondag 1 november wordt onze Stichting Care Foundation The Gambia voorgesteld in de Ontmoetingskerk in Lelystad. De dienst is vanaf 10.00 uur te volgen via een live stream. Het is de bedoeling om in de komende tijd genoeg geld bij elkaar op te halen om een kippenboerderij te kunnen starten in Jiboro.

Meer lezen over “Onze stichting wordt het ZWO project van de Ontmoetingskerk in Lelystad”

Nieuwsbrief – Februari 2020

Weer terug uit Gambia kan ik, Mirjam Abbes, het volgende melden:

Sinds november hebben we 4 nieuwe leerlingen en voor allemaal hebben we een nieuwe sponsor gevonden. Het is verbazingwekkend hoe snel nieuwe kinderen met behulp van de anderen hun draai vinden. Na enkele weken zie bijna geen achterstand meer.

Meer lezen over “Nieuwsbrief – Februari 2020”

Nieuwsbrief – Oktober 2019

Beste sponsoren.

Het nieuwe schooljaar is goed begonnen. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik niet meer altijd nodig ben op school. En dat is een goed gevoel. We zijn na drie jaar tot een systeem gekomen waar we ons allemaal in kunnen vinden. Het is werkbaar voor de leraren. En het voldoet aan het beeld dat ik voor ogen had toen we drie jaar geleden begonnen.

Meer lezen over “Nieuwsbrief – Oktober 2019”