Vrouwentuinproject

Jiboro ligt ver van de rivier The Gambia verwijderd. Hierdoor is land- en tuinbouw een groot probleem. Er is een groot water tekort om alles te laten groeien en bloeien. Om toch een bron van inkomsten te hebben werden er veel bomen gekapt en verbrand tot houtskool.

Toen het Gouvernement een verbod had ingesteld voor het kappen van de bomen, ontstond er een groot probleem. De bevolking van het gebied rond Jiboro zat zonder inkomsten. Om de bevolking toch weer aan een inkomen te helpen heeft de Care Foundation The Gambia in 2002 besloten de vrouwen te helpen met het opzetten van een groentetuin.

De tuin is 2,5 ha groot. De vrouwen hadden een groot probleem met water op de tuin: de oude waterputten stortten in en het waterniveau werd steeds lager. Zij moesten met emmers het water uit de putten omhoog halen. Dat is zwaar werk.

Om de vrouwen te helpen om een grotere opbrengst van de tuin te hebben, heeft de stichting CFTG een irrigatiesysteem op solar en waterreservoirs aangelegd. Nu is er genoeg water beschikbaar. Dat betekent dat de opbrengst van de groentetuin aanmerkelijk hoger is geworden en er het hele jaar groente verbouwd jan worden.

%d bloggers liken dit: