School for disabled children

Beste sponsorouders,

Afgelopen weekend ben ik weer teruggekomen uit Gambia. Ik heb een hele fijne tijd gehad. Wat had ik de kinderen gemist!!! De scholen waren 8 maanden gesloten. Weliswaar hebben ze soms thuis les gehad, maar dat is toch anders.

Toen de kinderen me voor het eerst weer zagen maakten ze meteen het gebaar voor “zwemmen”. Oké, zo zien ze me dus. Als een soort suikertante, die komt voor de leuke uitjes. Maar ik moet eerlijk zijn: zo een uitje is ook echt iets geweldigs. Snel bedacht ik me dat het nu op het strand rustig is zonder toeristen. Dus, ja waarom niet?

Na twee weken les zat iedereen weer in het goede ritme. De jongere kinderen kunnen nu het alfabet en de getallen tot en met 20 gebaren en schrijven. Ze werken nu zelfstandig met de rekenwonderdozen. De oudere kinderen kunnen nu rekenen en de eerste woorden schrijven. Op de woensdag werkt de laatste groep nog steeds in het skillcenter. Het bed en de kast zijn af.

Wat ik zelf het allerbelangrijkste vind is dat de kinderen zich binnen onze omgeving veilig voelen. Iedereen heeft zijn eigen plek. Oud helpt jong. Maar oud corrigeert ook jong. Het voelt aan als één grote familie.

En de afsluiting was het stranduitje. Dit keer durfden alle kinderen het water in. Ook de zes kinderen, die er het afgelopen jaar bijgekomen zijn. Genieten!

In maart 2021 hoop ik weer te gaan. Dan staat op de agenda het aannemen van een extra leraar. En het maken van een groot houten speelhuis tijdens de lessen in het skillcenter.

Sponsoren, hartelijk dank! Jullie bijdrage zorgt ervoor dat deze kinderen een toekomst hebben.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: