Jiboro School

De stichting Care Foundation The Gambia ondersteunt de Jiboro school op verschillende manieren.

Het is een Primary (grade 1 tot en met 6) en een Junior Secondary (grade 7 tot en met 9) school. Het is een hele grote school, die in twee shiften werkt. Een ochtend en een middag shift.

Sinds Corona zijn de klassen kleiner gemaakt, waardoor sommige leerlingen ook op de zaterdag naar school gaan. Ook de vakanties zijn ingekort om een inhaalslag te kunnen maken.

Wat doen wij?

Wij sponsoren een aantal kinderen van deze school. Daarbij hebben we een goed contact met de Principle (de hoofdleraar), die weet welke kinderen de financiële steun nodig hebben. Zie hiervoor ook de projectpagina: Kinder Adoptie Project.

Vanuit Nederland proberen we steun te verlenen als het gaat om materialen. Wij hebben met behulp van het wiskundefonds Nederland de hele Junior Secondary afdeling kunnen voorzien van wiskunde materialen.

Ook zijn er Nederlandse studenten geweest die een HIV/Aids voorlichting hebben gegeven. Daaraan gekoppeld een voetbal toernooi.

Mirjam Abbes heeft contacten met leraren en gaat regelmatig met ze in gesprek over de manieren van lesgeven. Vooral jonge docenten zijn daarin geïnteresseerd. Ook komen sommige leraren af en toe de school voor kinderen met een beperking bezoeken om te kijken en te leren.

%d bloggers liken dit: