Rijst en mondkapjes

Met uw/jullie gift hebben we mondkapjes kunnen maken en uitdelen, de nodige informatie hierover kunnen geven en 24 zakken rijst van 50 kilo kunnen uitdelen. Wij willen iedereen hartelijk danken voor de financiële bijdragen.

Persoonlijk voel ik me altijd wat ongemakkelijk als mijn naam genoemd wordt bij het bedanken. Ik zie het als iets dat weinig moeite kost en wat ik zelf erg leuk vind om te doen en niet als iets bijzonders. Met mij zijn er nog heel veel anderen die hetzelfde doen. Maar er is me vanuit Gambia gevraagd om de foto’s en filmpjes op internet en de website te zetten. Vandaar. En dan kom ik bij het volgende punt: er is nog steeds hulp nodig. Nu, volgende week en waarschijnlijk ook volgende maand. Dus giften zijn nog steeds welkom. Ook zijn we op zoek naar nieuwe donateurs. Mensen die een vast bedrag per maand overmaken, zodat we een vaste bron van inkomsten hebben om de kosten van het Health Center en School for disabled children te dekken. Ons benefietfeest van juni is niet doorgegaan en dat merken we. Ik ben een fan van Nelson Mandela, dus hier komt weer een quote: Zolang armoede bestaat, is er geen echte vrijheid.

In Gambia is Corona zich behoorlijk aan het verspreiden. Sinds een paar dagen is het dragen van een mondkapje voor iedereen boven de twee jaar verplicht. Het kost niet veel om een mondkapje te maken. Maar de gezinnen zijn groot. En sinds half maart is het leven in Gambia een stuk zwaarder geworden en heeft niet iedereen de financiële middelen om zijn gezin van een mondkapje te voorzien. Daarom willen we in het skillcenter voor iedere bewoner van Jiboro een mondkapje laten maken. En daarbij de nodige informatie geven hoe te gebruiken.

Het gaat nu even niet over de discussie of mondkapjes nu wel of niet helpen. Het is verplicht in Gambia.

Het materiaal moet gekocht worden en daarvoor vraag ik om jullie steun. Een euro is al voldoende om twee mondkapjes te maken.

Bedankt, Mirjam Abbes en René van Baest

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: