School voor kinderen met een beperking

Onze visie

In Gambia hebben kinderen met een beperking weinig kansen. Ze krijgen geen onderwijs en vinden later moeilijk een baan. Dat betekent dat ze altijd afhankelijk zullen blijven van anderen.

Wij willen deze kinderen een veilige omgeving bieden waar ze leren wat hun krachten en hun kansen zijn. Dat begint al met het aanleren van de gewone regels. Hoe gedraag ik me binnen een gezelschap, hoe gaan we met elkaar om, hoe kunnen we elkaar helpen? De meeste ouders vinden het lastig om met hun kind met een beperking om te gaan. En ze krijgen daarbij niet alle hulp die ze nodig hebben. Daardoor worden deze kinderen niet altijd op de juiste manier opgevoed. Dat zie je terug in hun gedrag. Ze kunnen problemen niet met woorden oplossen dus slaan ze elkaar.

Met onze school willen we de omgeving  laten zien dat deze kinderen zich wel degelijk kunnen gedragen en dat ze meer kunnen dan men denkt. Als men doof is dan betekent dat niet dat je dom bent. En als je een verstandelijke beperking hebt dan betekent dat niet dat je helemaal niets kunt.

Ons doel is om de kinderen naar een beroep te helpen. Iets kunnen doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Iets waarmee je je eigen geld kunt verdienen waardoor je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van anderen.

%d bloggers liken dit: