School voor kinderen met een beperking

Skillcenter

Toen de school een jaar draaide, kwam bij Mirjam Abbes de vraag op: wat gaan deze leerlingen doen als ze eenmaal klaar zijn bij ons? Is er werk voor ze? Wat kunnen ze voor werk doen? Wil iemand doof personeel aannemen? Wat voor kansen hebben de kinderen met een verstandelijke beperking?

Zo is het idee van het skillcenter geboren. En al snel diende zich een sponsor aan.

Nu een paar jaar later hebben we verschillende skills:

De houtbewerkingsklas

Hier wordt geleerd om meubels te maken en te repareren. Ondertussen zijn er bankjes, een kast en een bed gemaakt. De klas bevindt zich in één van onze lokalen. We hebben gereedschap vanuit Nederland gedoneerd gekregen. En de leraar is de plaatselijke timmerman. Is er een klusje dat binnen de school gedaan moet worden, dan kunnen de leerlingen dat nu doen.

Blader en zie de nieuwste meubels die zijn gemaakt in het Skillcenter (2021):

Naailessen

Voor de meisjes is er de mogelijkheid om naailessen te volgen in het plaatselijke atelier van Jiboro. Tot nu toe maakt Fatou daar gebruik van. En op de foto is te zien met hoeveel plezier ze dat doet.

De tuin

In de tuin wordt geleerd om groente en fruit te verbouwen. De kinderen helpen met planten, water geven en oogsten.

Kippenboerderij

Vanaf juni 2021 komt er een nieuwe skill bij. Kippen verzorgen en eieren rapen. De kippenboerderij is ons nieuwste project. Daarmee proberen we inkomsten voor de stichting binnen te halen zodat de stichting gedeeltelijk onafhankelijk kan worden. Door het betrekken van de leerlingen van de school  bij dit project creëren we een extra skill.

%d bloggers liken dit: