Wurry Bah

Ik op 10-03-1995 geboren en woon in Talokoto.

Wurry kwam in januari 2017 voor het eerst bij ons op school. Een jonge man met een verstandelijke beperking. Samen met de andere leerlingen hebben wij hem gebarentaal geleerd. Ten eerste omdat hij dan hetzelfde programma als de anderen zou volgen, ten tweede omdat hij zo zou kunnen communiceren met zijn klasgenoten.

Wurry is helemaal gek op school. Hij baalt als in het weekend de school gesloten is. Het liefst is hij geconcentreerd getallen en letters in zijn schrift aan het schrijven. Daar waar we de andere leerlingen wel eens iets spelenderwijs laten leren, wil hij gewoon zijn schrift om zijn eigen ding te doen. Hij schuift het werk van de leraren dan met een glimlach aan de kant en pakt zijn schrift en potlood.

Hij is helemaal in zijn element in het skillcenter op de woensdag. De eerste keer dat het hem lukte om een plank precies op de lijn door te zagen was hij zo blij! Zweetdruppels op zijn voorhoofd, maar met een hele grote glimlach. Hij heeft het nodig om te ervaren dat hij dat kan wat anderen ook kunnen.

Op ons jaarlijkse uitje naar het strand geniet hij enorm van de zee. Dat is een dag dat je hem alleen maar ziet lachen.

Hij kan tellen, de getallen en het alfabet schrijven en hij kent heel wat gebaren. Hij is nu gestart met rekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: