Ndumbeh Ceesay

Ik ben geboren in 2003 en woon in Gidda.

Mirjam Abbes ontmoette Ndumbeh in haar dorp. Ze was het haar van iemand aan het invlechten. Een doof en zeer intelligent meisje. Maar met nog geen enkele kans om zich te ontwikkelen.

Ze kwam naar onze school en leerde ongelooflijk snel. Gebaren, rekenen, schrijven. Omdat we kinderen met zoveel verschillende leeftijden en niveaus hadden, kreeg ze niet altijd alle aandacht die ze nodig had. Dus na een tijdje zagen we haar veranderen: het enthousiasme nam af.

Toen haar vriendinnetje, het enige andere meisje in haar klas stopte met school was voor haar de lol er helemaal af. Haar probleem was ook dat ze niet goed snapte waarom ze van alles aan het leren was.

Ze ging een tijdje inwonen bij een dove vrouw, die een restaurant voor dove vrouwen heeft. Daar kwam ze terecht in een wereldje met andere dove mensen. Dat is even goed voor haar geweest. In die tijd is ook besloten dat Ndumbeh beter op haar plek zou zijn op een grotere school met vriendinnetjes in de klas.

Dus nu gaat ze naar de dovenschool in Brikama. Haar sponsors ondersteunen haar nog steeds via de stichting Care Foundation The Gambia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: