Kebba Jallow

Ik ben 16-05-2006 geboren woon in Giboroh Kuta.

Kebba en zijn broer Sheriffo hebben beiden een verstandelijke beperking. In november 2016 kwamen zij voor het eerst naar school.

Voor die tijd struinden zij door het dorp, communiceerden in hun eigen taaltje en waren niet erg geliefd. Dat kwam voornamelijk omdat niemand wist hoe ze met hen om moesten gaan. Zij wisten niet zo goed hoe zij zich moesten gedragen en hielden zich niet aan regels.

Toen ze voor het eerst op school kwamen leerden ze om op een stoel te blijven zitten, om op hun beurt te wachten en hoe ze met andere kinderen moesten omgaan. Dat was best lastig in het begin. Maar toen ze het begrepen, werd ook de omgang met dorpsbewoners beter. Deze vroegen zelfs aan de leraren wat zij met de jongens gedaan hadden.

Op school leren ze puzzelen, kleuren, gebarentaal, bouwen met speelmateriaal, memorie, de getallen tot 10 en Engelse woordjes. Daardoor is hun concentratie beter geworden. En het blijkt dat ze veel meer kunnen als dat gedacht werd.

Op vrijdag krijgen beide broers privéles. De andere kinderen komen dan niet naar school en de leraar heeft alle aandacht voor hen.

Op woensdag komen ze naar school om les in het skillcenter te krijgen. Lekker zagen en hameren.

Voetbal is absoluut favoriet. Ze worden in het dorp Ronaldo en Messi genoemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: