Mondkapjes

Beste vrienden,

In Gambia is Corona zich behoorlijk aan het verspreiden. Sinds een paar dagen is het dragen van een mondkapje voor iedereen boven de twee jaar verplicht. Het kost niet veel om een mondkapje te maken. Maar de gezinnen zijn groot. En sinds half maart is het leven in Gambia een stuk zwaarder geworden en heeft niet iedereen de financiële middelen om zijn gezin van een mondkapje te voorzien. Daarom willen we in het skillcenter voor iedere bewoner van Jiboro een mondkapje laten maken. En daarbij de nodige informatie geven hoe te gebruiken.

Het gaat nu even niet over de discussie of mondkapjes nu wel of niet helpen. Het is verplicht in Gambia.

Het materiaal moet gekocht worden en daarvoor vraag ik om jullie steun. Een euro is al voldoende om twee mondkapjes te maken.

Hartelijk bedankt,

Mirjam Abbes

NL 69 INGB 0002 3228 98

t.n.v. Stichting Care Foundation The Gambia

Nieuwsbrief januari 2020

Weer terug uit Gambia kan ik het volgende melden:

Sinds november hebben we 4 nieuwe leerlingen en voor allemaal hebben we een nieuwe sponsor gevonden. Het is verbazingwekkend hoe snel nieuwe kinderen met behulp van de anderen hun draai vinden. Na enkele weken zie bijna geen achterstand meer.
Satou, Amadou en Famara zitten de in de groep met jongere kinderen. Met behulp van de anderen en de laptop leren ze zo snel mogelijk gebaren zodat we makkelijker met ze kunnen communiceren.
Kerim zit bij de groteren en is een goede aanwinst voor de rest van de groep: rustig en heel leergierig.
De bantaba is bijna klaar en we kunnen er al volop gebruik van maken. Het is een fijne plek om in de pauze te zitten: in de schaduw met wat wind. De jongens hadden de bantaba al tot voetbalplek gebombardeerd en baalden dat ze moesten verhuizen met hun bal. Maar sinds kort is er een plek om te voetballen op ons terrein. Dus in de pauze wordt het schooluniform gewisseld voor voetbalshirt.
De sinasappelbomen groeien en er is een start gemaakt met de groentetuin. Samen met de kinderen worden er groentes verbouwd die ze mee mogen nemen naar huis. Een leerzaam en leuk project.
In het skillcentrum is het bed bijna af. Hierna zal er een start gemaakt worden om samen met de jongens een houten speelhuis voor het terrein te maken.
Al met al ben ik trots op hoe het eruit ziet.
In de afgelopen weken had ik gasten vanuit Nederland. Die hebben meegeholpen op school. En vanuit mijn school in Nederland hebben we met een donatie rekenmateriaal kunnen kopen: rekenwonderdozen. Eerst moesten we de leraar uitleggen hoe het werkt, maar hij was erg enthousiast. Leuk om met de kids op een wat andere manier bezig te zijn.
Op het heathcenter gaan we verder met de renovatie. Het dak is bijna af. Hopelijk hoeven we in het komende regenseizoen geen bakjes en emmers meer neer te zetten. Er is nog geld over dus we kunnen als het dak af is de volgende stap zetten.
Verder ben ik druk bezig om de contacten tussen de verschillende scholen voor dovenonderwijs warm te houden. Dit is zo belangrijk. In maart zullen we een workshop houden voor de leraren van de verschillende scholen in Jiboro, zodat David er ook bij kan zijn.
Hartelijk dank aan iedereen die zich in de laatste periode op de één of andere manier voor ons ingezet heeft.

Mirjam Abbes

Beste vrienden, sponsoren en donateurs van de Stichting,

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Ik ben Mirjam Abbes, 58 jaar oud, moeder van vier kinderen en docent op een middelbare school in Lelystad. Sinds 1 januari ben ik de nieuwe voorzitter van de Stichting Care Foundation The Gambia. En daarmee neem ik het stokje over van Ineke de Rijk. Ik ken Ineke sinds 2012 en sinds die tijd ben ik ook werkzaam voor de Stichting. Vooral voor de scholen in Jiboro en met name de school voor kinderen met een beperking. Met mijn werk in Nederland heb ik het zo kunnen regelen dat ik 18 weken per jaar in Gambia aanwezig kan zijn.

Nu komen daar voor mij nieuwe taken bij als voorzitter. Dat vind ik spannend. Ook al ben ik al maanden bezig om me in te werken ik weet nog lang niet alles. Het is wel fijn om op een grote groep vrienden van de Stichting terug te kunnen vallen. Ik hoop dan ook dat iedereen aan de Stichting verbonden wil blijven. Het werk dat we met z’n allen doen is zo ontzettend belangrijk. Gambia is erg aan het veranderen maar onze hulp blijft voorlopig nog nodig.

Ons HC bestaat nu 20 jaar en is dringend aan een flinke renovatie toe. Dus als bestuur werken we nu naar een benefietavond in juni toe om genoeg geld binnen te krijgen om dit te realiseren. We houden iedereen daarvan op de hoogte.

Ik hoop iedereen een keer in Jiboro te ontmoeten.

Met vriendelijke groeten, Mirjam Abbes

René van Baest

Mijn naam is René van Baest, ik ben 57 jaar, woon in Brabant en ben projectmanager bij een HRM dienstverlener. Alweer 14 jaar geleden had ik samen met mijn werkgever mijn eerste project in Gambia. Bij het Health Centre in Jiboro hebben we destijds een meganische waterpomp aangelegd voor watervoorziening bij het ziekenhuis en bewoners van het dorp. Al de jaren daarna ben ik met veel genoegen trouw en met veel waardering alle projecten van Care Foundation The Gambia blijven volgen. Er is in het verleden veel goed werk verricht. Onlangs is mij gevraagd een bestuursfunctie bij de stichting te aanvaarden. Samen met de nieuwe voorzitter en onze vaste projectmanager in Gambia gaan we proberen het goede werk in de toekomst voort te zetten. Daar hebben we uiteraard uw hulp dringend bij nodig.

Beste contact van Stichting Care Foundation The Gambia,

Vanaf 25 mei 2018 is het verplicht dat contacten van stichtingen, verenigingen en bedrijven hiervoor expliciet toestemming geven. Vandaar bij deze onze vraag aan u of u ermee instemt dat we u 2 a 3 keer per jaar met een beknopte e-mail informeren over ons werk, middels een nieuwsbrief en/of actie bericht. Als u daar ja op antwoord dan staat u ons toe uw naam en e-mail adres op te slaan en voor de beschreven acties te gebruiken. Voor onze donateurs vragen we daarbij ook toestemming om uw bankgegevens op te slaan en te gebruiken voor de door u toegestemde incasso's. Voor onze contacten waarmee we werkinhoudelijk communiceren vragen we ook om toestemming te geven de daarvoor relevante gegevens op te laan en voor de werkinhoudelijke communicatie te gebruiken (in ieder geval e-mail en skype adres, en, afhankelijk van de relatie en de benodigde communicatie, telefoonnummers, adres en dergelijke). Met simpelweg een e-mail aan ons kunt u uw toestemming(en) op ieder gewenst moment weer intrekken.

Indien u ons niet antwoord dan mogen wij uw e-mailadres en naam niet meer opslaan in ons systeem. Het is dus nodig om vanuit uw kant actie te ondernemen en ons te antwoorden, gewoon met een 'reply' naar dit e-mail adres (inekederijk@gmail.com). Ik hoop dan ook van harte dat u daarvoor even de moeite neemt door bijvoorbeeld te antwoorden:

'Ik geef Stichting Care Foundation The Gambia toestemming om mijn naam en e-mailadres op te slaan in haar gegevens en deze te gebruiken voor enkele communicaties naar mij toe, zoals nieuwsbrieven en actieberichten, over het werk van deze stichting, per jaar. Ik kan op ieder gewenst moment deze toestemming intrekken door hierover een e-mail te sturen aan St. Care Foundation The Gambia.

Ik wil u bij voorbaat heel hartelijk bedanken voor uw toestemming. Wij kijken ernaar uit om u, enkele keren per jaar, met korte berichten en nieuwsbrieven te informeren over ons werk.

Hartelijke groeten,

Ineke de Rijk
Voorzitter
Stichting Care Foundation The Gambia

Welkom op de website van de Stichting Care Foundation The Gambia en hartelijk dank voor je interesse.

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 is actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te helpen te verbeteren.
In de afgelopen jaren zijn er heel veel projecten opgezet, welke allemaal zeer succesvol zijn.
Al deze projecten en doelstellingen kan de stichting Care Foundation The Gambia echter niet zonder
UW HULP opzetten. Hulp die niet gebaseerd is op het gevoel van een druppel op een gloeiende plaat, maar op de levenswijsheid van Moeder Theresa:

"Als je honderd mensen niet kan helpen, help er dan eentje".

Samen met U hielpen wij er niet eentje maar vele en wij hopen er nog vele samen met U te kunnen en mogen helpen.
Als je de St. Care Foundation The Gambia wilt steunen via een leuke omweg dan kan dat ook!
Via gratis doneren!!!
Meld je aan bij goededoelshop.nl en kies als goed doel voor onze stichting. Het aanmelden is erg eenvoudig en doe je binnen een paar minuten.

Gratis doneren door te shoppen bij jouw favoriete webshops! Via goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Bol.com, Zalando, Media Markt, etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar jouw goede doel! Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost!

Hoe werkt het?


1) Ga naar www.goededoelshop.nl en klik op “Log in”.

2) Klik op “Ik ben nieuw” en maak een account aan.

3) Kies bij “goede doelen” je favoriete doel en ga door naar “Shops”.

4) Kies je favoriete webshop.

*Na het shoppen krijg je een bevestigingsmail van de webshop met de bevestiging van je aankoop én een mail

van goededoelshop.nl met de hoogte van jouw donatie.

Begin hier met shoppen!

Vanaf heden vind u ons ook facebook.


http://www.facebook.com/Stichting.CFTG

English Version

Click here to see this site in English

Laatste wijziging op dinsdag 4 augustus 2020 om 22:34:15 uur.