Update kippenboerderij in Jiboro, Gambia.

Het is nu een jaar geleden dat we begonnen met ons project “kippenboerderij”. De opzet was om met de opbrengst van de verkoop van kippen en eieren de salarissen van het personeel in het Health center te kunnen betalen. Daardoor zou de stichting voor een groot deel niet meer afhankelijk zijn van Nederlandse hulp.

Er zijn 319 kippen gesponsord, waarvoor dank.
Sponsoren kan nog steeds! Klik hier als u één of meerdere kippen wilt doneren.

Het kippenhuis is in de maanden september en oktober 2020 gebouwd. De kippen waren besteld in Senegal. Daar ging het even mis want er was een tijdelijk verbod van de invoer van kippen vanuit Senegal.

In april 2021 kon het echt beginnen. Ze startten met 250 vleeskippen en 150 legkippen. De vleeskippen werden na een aantal weken verkocht om van de opbrengsten voer en medicijnen voor de legkippen te verkopen. En in oktober lag er het eerste ei.

Met de opbrengsten van de eieren kan nu twee derde van de salarissen betaald worden. Dus we zijn er nog niet helemaal. Maar het project mag zeker succesvol genoemd worden. We zullen weer verder investeren in nieuwe kippen.

Graag willen we onze dank nog een keer uitspreken naar de Ontmoetingskerk in Lelystad, die dit mogelijk heeft gemaakt.

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: