Nieuwsbrief school voor kinderen met een beperking – november 2021

Half oktober 2021 ben ik (Mirjam Abbes) teruggekomen uit Gambia. Ik heb de opening van het schooljaar weer meegemaakt en wil jullie graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.

Helaas zijn na de vakantie niet alle kinderen teruggekomen. Twee jongens zijn verhuisd en een andere jongen krijgen we niet meer gemotiveerd. Dat is altijd erg jammer, want daarmee kunnen we niet meer zien hoe zij zich met hun beperking staande houden in de Gambiaanse maatschappij.

Op de woensdagen wordt er weer hard gewerkt aan het houten speelhuis buiten. Het grappige is dat het meer als een werkproject gezien werd en ze het nog niet als speeltoestel zagen. Tot één van de jongens “stiekem” naar boven klom en dacht dat hij iets deed wat niet mocht. Daarna volgden ze allemaal.

De tuin wordt na het regenseizoen weer klaar voor de groente gemaakt. Helaas zijn in de zomervakantie de trossen met bananen van de bomen gestolen.

In het voorjaar komen twee oud leerlingen een maand naar Gambia om op school te werken.

De school werkt samen met de Stichting Small Steps 2 Success. Een stichting die zich inzet om mensen met een beperking aan werk te helpen. Op deze manier zijn Ousman, Karim en Ebrima gestart om na schooltijd een paar uur op een farm te werken. En Fatou in het naaiatelier van Jiboro. Zo leren zij om deel te nemen aan een arbeidsproces, om verantwoordelijk te zijn voor het werk dat ze doen en ze komen thuis met een klein salaris. Daardoor zullen ze minder afhankelijk zijn van hun familie. Werkgever en werknemer worden door de stichting begeleid. Dus dit is weer een stap in de richting van een toekomst voor onze leerlingen.

Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: