Een nieuwe website en de kippenboerderij – Januari 2021

Nieuwe website

Ook wij hadden op 1 januari een goed voornemen voor het nieuwe jaar: het maken van een nieuwe website. En we hebben ons hieraan gehouden. De nieuwe website is klaar. U kijkt er al op. Dit is een primeur: de eerste nieuwsbrief via ons nieuwe systeem.

Waarom een nieuwe website?

Oude website

De oude website bestond al heel wat jaren. Informatie was verouderd en klopte soms niet meer. Daarnaast vonden we het tijd voor een make-over. Ik hoop dat het voor iedereen die hem leest duidelijk wordt waar we nu staan. En vooral waar we nog heen willen.

Deze nieuwe website is nu ook goed te lezen op een smartphone en tablet. De website past zich steeds aan. Er zijn vele nieuwe opties die u zelf kan ontdekken. U kunt uzelf onderaan deze nieuwsbrief abonneren waardoor u steeds automatisch op de hoogte blijft. Ook zijn er nu profielpagina’s van de gesponsorde kinderen. De informatie over de projecten is nu uitgebreid. Klik op de homepage op een foto van een project en u ziet veel meer informatie. Kijk ook eens in het fotoboek en videoboek.

Als u onderstaande video bekijkt krijgt u een rondleiding van de webmaster door de nieuwe website! Zet ook uw geluid aan.

Wij willen graag Ton en Monique Beijk heel erg bedanken dat ze de oude website al die jaren met zoveel inspanning hebben bijgehouden. Heel fijn dat wij daar geen omkijken naar hadden na het overnemen van de stichting in januari 2019.

En ook willen we Leo Smit heel erg bedanken voor het maken van de nieuwe website. Er is heel erg veel tijd in gaan zitten. En aangezien Mirjam altijd de puntjes op de ‘i’ wil zetten was het een enorme klus. Dank je Leo, voor je geduld en je creativiteit.

Ook dank aan Ineke de Rijk, die op de achtergrond heeft meegedacht en meegekeken. Fijn dat je je nog altijd zo betrokken voelt.

We gaan door!

En nu gaan we weer vooruit. Er staat nog heel wat te doen. In het jaarverslag (dat u zeker moet lezen! Geplaatst op de pagina jaarstukken) staat dat we hele ambitieuze plannen hebben. Door de donatie van de Ontmoetingskerk in Lelystad zijn we in staat om een kippenboerderij op te zetten. Met de opbrengst van de kippenboerderij zullen we in staat zijn om de salarissen van het personeel van het health center te bekostigen. Dat wil zeggen dat de stichting gedeeltelijk financieel onafhankelijk van ons gaat worden.

In de twee jaar dat wij de Stichting hebben overgenomen zijn we gegroeid naar het besef dat het niet goed is dat er zo een financiële afhankelijkheid is. Toen de samenwerking met de kerk in Lelystad tot stand kwam zagen we een mogelijkheid om dichter bij die onafhankelijkheid te komen.

Dat betekent niet dat we niets meer voor de stichting gaan doen. Nee, in tegendeel. We zien  dat er nog heel veel andere dingen moeten gebeuren: een ambulance die vernieuwd moet worden omdat de reparaties teveel kosten. Een vrouwentuin die weer moet gaan functioneren na het instorten van een muur. De gesponsorde kinderen van de Jiboroschool en de school voor kinderen met een beperking zullen voorlopig nog afhankelijk zijn hun sponsoren.

We zien juist weer heel veel nieuwe mogelijkheden als we de salarissen niet meer hoeven te betalen.

Sponsor een kip

Als afsluiting van deze nieuwsbrief willen nog een keer om uw/jullie hulp vragen. Wij hebben nog niet al het geld voor de kippenboerderij bij elkaar. Het huis staat nu bijna, de kippen zijn besteld. Maar ze moeten ook eten en medicijnen krijgen voordat ze eieren gaan leggen. Per kip kost dat €6,50 voor een half jaar. Vandaar onze oproep: sponsor een kip.

In Gambiaans is een kip: “sissee”. “Dank je wel” is “abaraka”.

Donaties graag op IBAN NL95 ABNA 0552 4126 86 t.n.v. Care Foundation The Gambia onder vermelding van “sponsoring kip.

Wij streven naar de sponsoring van ten minste 400 kippen. Als er geld wordt gedoneerd wordt het aantal sponsoringen regelmatig bijgewerkt.

Klik op de knop “Bekijk de score”. Dan ziet u in de linker klok ziet u het aantal sponsorde kippen en in de rechter klok geeft het streefaantal weer.

Abonneren op onze nieuwsbrieven:

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: