Kinderadoptieproject – December 2020

Afgelopen maand heb ik de kinderen uit ons adoptieproject weer bezocht.

Van maart tot en met half oktober waren de scholen gesloten vanwege Covid. Gelukkig mochten de leerlingen van groep 9 wel examen doen zodat deze konden doorstromen naar Secondary onderwijs.

De andere leerlingen zijn nu druk bezig met een inhaalslag. Klassen zijn gehalveerd, scholen zijn nu ook open op zaterdag en de kerstvakantie is teruggebracht naar een paar dagen.

Alle kinderen die ik op de foto heb kunnen zetten zijn bevorderd naar de volgende klas.

Van het sponsorgeld kunnen de kinderen weer een jaar naar school. Ze krijgen twee uniformen, badges voor op de uniformen, een PET-shirt, een stapel lege schriften, potloden, gum, een setbox voor de wiskundelessen, tekenboeken. De bovenbouw (grade 8 en 9) krijgen daarvoor ook de studieboeken die ze nodig hebben om thuis te werken. Voor alle leerlingen geldt dat de fees voor de examens betaald worden. Daarnaast kunnen onze leerlingen en hun families terecht voor medische hulp in ons Health Center. Op deze pagina vind u meer informatie over de gesponsorde kinderen.

Ons Kinderadoptieproject loopt al heel wat jaar. Sinds een aantal jaar ben ik degene die ze op de foto zet en ik heb nu al een hele lichting hun diploma zien halen. Gelukkig zijn veel sponsorouders overgestapt op een nieuwe jongere leerling zodat het project door kan blijven lopen. Al onze kinderen komen uit een situatie waarbij het niet vanzelfsprekend is dat ouders deze kosten kunnen betalen. Sommige van onze kinderen missen een vader of beide ouders. Daarnaast zijn ze trots als ze op de foto mogen en ze weten dat er aan de andere kant van de wereld iemand is die zich hun lot aantrekt.

Hartelijk dank voor de sponsoring

Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: