KinderAdoptieproject Jiboroschool – April 2019

Beste sponsoren van de leerlingen van de Jiboro school,

De kinderen zijn weer bezocht en ik heb foto’s van de leerlingen gemaakt.

De school ziet er na de verbouwing erg netjes uit. Leraren en Headteacher zijn trots op nieuwe gebouw en gaan er goed mee om.

De meeste kinderen ken ik nu 5 jaar en het is fantastisch om te zien hoe ze groeien en veranderen. In het begin waren ze nog heel afstandelijk naar mij, maar dat is na al die jaren veranderd. Ze praten honderd uit en vragen me soms ook naar hun sponsorouders. Voor hun is het al erg belangrijk om te weten dat er iemand vanuit een ander land met ze meedenkt en ze probeert te ondersteunen.

Helaas gebeurt het ook elke keer weer dat er een kind niet meer op school is. Meestal gaat het dan om meisjes die getrouwd zijn. Gelukkig is de Gambiaanse maatschappij  tegenwoordig actief op dit gebied. Zodra leraren vermoeden dat meisjes uitgehuwelijkt gaan worden, vinden er gesprekken met ouders plaats. Men is zich ervan bewust dat ook meisjes recht op educatie hebben. Maar helaas gebeurt het nog wel eens helemaal in het geheim. Dat is confronterend: je zet zo een meisje elk jaar op de foto in de hoop dat ze een goede toekomst zal hebben.

Ik dank iedereen weer voor de financiële ondersteuning. Zonder u zou dit niet mogelijk zijn.

Hartelijke groeten,

Mirjam Abbes

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: