School for disabled children – November 2018

Beste vrienden en sponsoren van de school for disabled children,

Hierbij een update van de school.

We hebben een goede start gehad op school en we hebben weer een paar nieuwe stappen gezet.

Vanaf september krijgen de kinderen elke ochtend ontbijt. Zo worden de lessen gestart met een volle maag en tevreden gezicht.

In september zijn we met 8 dove kinderen van de school mee op kamp geweest. Dit kamp werd georganiseerd door Binta Badjie. Zij is een dove lerares en doet veel op het gebied van dovenonderwijs, werkverschaffing aan dove vrouwen en vecht voor de acceptatie van de dove mensen in de maatschappij. Totaal gingen er 50 kinderen en 12 docenten van 5 verschillende scholen mee. Die ontmoeting was erg goed. We hebben veel van elkaar geleerd en hebben goede gesprekken over de toekomst van het dovenonderwijs gehad. En de kinderen hebben genoten: eten en slapen in een echt hotel, zwemmen in een zwembad. De meeste kinderen hadden dit nog nooit meegemaakt. Tussendoor hebben ze lezingen bezocht over de rechten van het kind en over kindermisbruik.

De tandarts kwam langs om de gebitten van de jongsten te controleren en tips te geven. Mijn leerlingen waren de jongsten en die hebben zich verbaasd over de toilet, de douche, mes en vork en nog heel veel meer.

Op 3 oktober hebben we ons skillcenter binnen de school geopend. De vijf oudste jongens gaan elke woensdag houtbewerking leren. Twee zijn doof en drie zijn zwakbegaafd. De achterliggende gedachte is dat ze ook iets leren waarmee ze na school aan de slag kunnen. Misschien dat het lukt om in de toekomst in hun eigen dorp een workshop te openen waar ze spullen kunnen maken, verkopen of repareren. Tijdens de eerste les had ik door dat het een schot in de roos was: deze kinderen kennen zo weinig succeservaringen en hoe mooi is het dan dat je toch de plank door het midden kan zagen.

Het ontbijt en het skillcenter zijn mogelijk geworden door twee extra sponsoren. Daar zijn we heel erg blij mee.

Op 7 januari vertrek ik weer. We zijn alweer nieuwe plannen aan het maken. Dat stopt nooit. Dus in februari zal ik weer van me laten horen.

Hartelijk bedankt voor de sponsoring!

Groeten, Mirjam

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: