School voor kinderen met een beperking – 2016

Stand van zaken van de school voor kinderen met een beperking in Jiboro. De bouw van de school in Jiboro gaat voorspoedig. De bouw gaat in fases, schoolgebouw is gebouwd, de dakplaten zijn nu geplaatst op het schoolgebouw, de ijzeren ramen en deuren staan klaar om in gebouwd te worden.

Tegels voor de klaslokalen en veranda zijn gekocht. Echter is er op dit moment een groot waterprobleem, de pomp die op de solar werkt en het water naar de watertank moet pompen, heeft het begeven, dit betekend dat het laatste stuk van de school niet gepleisterd kan worden, ook voor het betegelen van de lokalen is water nodig. In Jiboro kan je helaas niet even de waterkraan opendraaien, er is geen waterleidingsysteem in het binnenland. Dit is dus een behoorlijke tegenvaller en het betekend vertraging met de afbouw. Wij hopen dat we snel het probleem kunnen gaan oplossen en weer verder kunnen gaan met de afbouw zodat de schilder aan de gang kan gaan. Daarna is de inrichting van de lokalen aan de beurt, leuk om dan te zien hoe het allemaal is geworden!!!!!

Mirjam Abbes die het sponsorproject voor de kinderen met beperking samen met Ineke gaat coördineren, is op dit moment in Gambia. Mirjam gaat samen met Bakary onze leerkracht die nu bijna klaar is met de cursus op de St. John’s School for Deaf en dan bevoegd is om de les te geven aan kinderen met gehoorproblemen, een survey maken in de dorpen rondom Jiboro. Zij gaan kijken hoeveel kinderen er zijn met de diverse beperkingen, zij gaan praten met de ouders van deze kinderen en vertellen dat er nu een school is in de buurt waar hun kinderen onderwijs kunnen krijgen. Wij hopen dat de ouders deze kans aangrijpen zodat ook deze kinderen de kans krijgen op onderwijs en daarmee een kans op een betere toekomst. Het is zo belangrijk dat deze kinderen naar school kunnen gaan en leren hoe zij zich kunnen aanpassen aan de wereld om hen heen.

Op de speciale website die wij hebben gemaakt voor de School voor Kinderen met Beperking kunnen jullie heel veel informatie vinden en wij hopen van harte dat er veel sponsorouders zich zullen gaan aanmelden.
Want de School voor Kinderen met een Beperking is altijd op zoek naar Sponsor Ouders.
Sponsor Ouders zorgen ervoor dat het kind, dat zij financieel ondersteunen, naar school kan gaan.
En niet alleen dat… Ook krijgt het kind een uniform, een maaltijd, wordt de school ervan onderhouden, de leraar betaald, worden de materialen bekostigd, wordt het terrein onderhouden en wordt het kind door een bus(je) opgehaald en na school weer terug gebracht naar huis. En dat alles voor het kleine bedrag van € 150,oo per jaar. Dat is € 12,50 per maand.

Mochten jullie geïnteresseerd zijn om een Gambiaans kind met een Beperking een betere toekomst te geven, download dan het formulier, print het uit, vul het in en stuur het naar het in de brief aangegeven adres.
U kunt natuurlijk ook eerst nog verdere informatie aanvragen.
Dat kunnen jullie doen door op de link ‘Contact’ te klikken en daar jullie vraag/vragen te stellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met op om antwoorden te geven op jullie vraag/vragen.
Als het niet mogelijk is om het sponsorbedrag in een keer te voldoen dan kan dat natuurlijk ook in gedeeltes gedaan worden, of zelfs maandelijks. Ook een éénmalige donatie is meer dan welkom.
Op de website onder Sponsor Ouders kunnen jullie het aanmeldingsformulier vinden.

Helpen jullie deze Kinderen met de kans op een betere Toekomst ??????????

http://schoolfordisabledchildren.weebly.com

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: