Nieuwsbrief – Juli 2016

Beste sponsoren, donateurs en belangstellende van de Stichting Care Foundation The Gambia.

Graag willen wij jullie weer een update geven van de diverse ontwikkelingen en activiteiten van de afgelopen maanden. Ook deze keer voornamelijk met de laatste informatie over de School voor Kinderen met Beperking in Jiboro.

Zoals wij in onze nieuwsbrief van april hadden vermeld was er een probleem met de waterpomp waardoor de bouw van de school stil stond. Het goede nieuws is dat er gelukkig een sponsor is gevonden zodat er een nieuwe pomp kon worden aangeschaft en de bouwers weer verder konden gaan met de laatste bouw fase. De deuren en ramen zijn geplaatst en de binnen – en buitenmuren worden gepleisterd. Ondanks dat het regenseizoen nu is begonnen kunnen we gelukkig verder gaan met de afwerking en inrichting. Wij hopen dat wij in september zover klaar zullen zijn dat de eerste groep kinderen kunnen gaan beginnen op school.

Onze coördinator van het sponsorproject, Mirjam Abbes, heeft samen met Bakary, de leerkracht die les gaat geven op de school aan de dove kinderen, de dorpen in de omgeving van Jiboro bezocht. Zij hebben aan de Alkahlo’s, het hoofd van de dorpen, verteld dat de St. CFTG een school aan het bouwen is voor kinderen met een beperking. Er zijn 21 kinderen geregistreerd met diverse beperkingen. In overleg met Mirjam en Bakary gaan we beginnen met een groep van 13 kinderen. Omdat het om speciaal onderwijs gaat kunnen de klassen niet erg groot zijn want als er te veel kinderen in en klas zitten kan er niet voldoende aandacht aan de kinderen worden gegeven.

Van alle kinderen zijn foto’s gemaakt en inschrijvingformulieren opgemaakt. De foto’s van eerste groep van 13 kinderen vinden jullie bij deze nieuwsbrief en voor hun maar natuurlijk ook voor alle anderen kinderen, zoeken wij sponsorouders. Graag willen wij jullie het verslag laten lezen van Mirjam en het geeft hopen wij meer informatie en van harte hopen wij dat jullie ons willen ondersteunen om ook deze kinderen de kans te geven op onderwijs.Het zal hen een veel betere kans geven op een baan en om zodoende zelfs hun eigen familie financieel bij te staan. Het is daarom zeer belangrijk dat deze kinderen naar school kúnnen gaan en leren hoe zij zich kunnen aanpassen aan de wereld om hen heen.

Sponsorproject kinderen met een beperking

Voor € 150,00 per jaar of € 12,50 per maand kan het kind een heel jaar naar school.

Ook een éénmalige donatie is meer dan welkom.

Sponsor Ouders zorgen ervoor dat het kind, dat zij financieel ondersteunen, naar school kan gaan.En niet alleen dat… Ook krijgt het kind een uniform, een maaltijd, wordt de school ervan onderhouden, de leraar betaald, worden de materialen bekostigd, wordt het terrein onderhouden en wordt het kind door een bus(je) opgehaald en na school weer terug gebracht naar huis.

Op de website van de school voor kinderen met een beperking
http://schoolfordisabledchildren.weebly.com 
vinden jullie alle informatie waarom de Stichting Care Foundation The Gambia de School voor Kinderen met Beperking heeft opgezet.

En als jullie geïnteresseerd zijn om één van onze kinderen met een een beperking een betere toekomst te geven is in de bijlage bij deze nieuwsbrief het aanmeldingsformulier, print het uit en stuur het naar:

Mirjam Abbes
Mergelland 4
8245 EL LELYSTAD
T: 0320 – 21 67 72
Email: info-sskb@kpnmail.nl (kan natuurlijk ook om je aan te melden)

Download het Inschrijfformulier

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: