Nieuwsbrief – 2016

Beste sponsoren, donateurs en belangstellende van de Stichting Care Foundation The Gambia.

Graag willen wij jullie weer een update geven van de diverse ontwikkelingen en activiteiten van de afgelopen maanden.

School voor kinderen met een beperking in Jiboro

De bouw van de School voor Kinderen met Beperking in Jiboro gaat voorspoedig, de bouw gaat in fases, schoolgebouw is gebouwd, de dakplaten zijn nu geplaatst op het schoolgebouw, de ijzeren ramen en deuren staan klaar om in gebouwd te worden. Tegels voor de klaslokalen en veranda zijn gekocht. Echter is er op dit moment een groot waterprobleem, de pomp die op de solar werkt en het water naar de watertank moet pompen, heeft het begeven, dit betekend dat het laatste stuk van de school niet gepleisterd kan worden, ook voor het betegelen van de lokalen is water nodig. In Jiboro kan je helaas niet even de waterkraan opendraaien, er is geen waterleidingsysteem in het binnenland. Dit is dus een behoorlijke tegenvaller en het betekend vertraging met de afbouw. Wij hopen dat we snel het probleem kunnen gaan oplossen en weer verder kunnen gaan met de afbouw zodat de schilder aan de gang kan gaan. Daarna is de inrichting van de lokalen aan de beurt, leuk om dan te zien hoe het allemaal is geworden!!!!!

Mirjam Abbes die het sponsorproject voor de kinderen met beperking samen met Ineke gaat coördineren, is op dit moment in Gambia. Mirjam gaat samen met Bakary onze leerkracht die nu bijna klaar is met de cursus op de St. John’s School for Deaf en dan bevoegd is om de les te geven aan kinderen met gehoorproblemen, een survey maken in de dorpen rondom Jiboro. Zij gaan kijken hoeveel kinderen er zijn met de diverse beperkingen, zij gaan praten met de ouders van deze kinderen en vertellen dat er nu een school is in de buurt waar hun kinderen onderwijs kunnen krijgen. Wij hopen dat de ouders deze kans aangrijpen zodat ook deze kinderen de kans krijgen op onderwijs en daarmee een kans op een betere toekomst. Het is zo belangrijk dat deze kinderen naar school kunnen gaan en leren hoe zij zich kunnen aanpassen aan de wereld om hen heen.

Op de speciale website die wij hebben gemaakt voor de school voor kinderen met een beperking kunnen jullie heel veel informatie vinden en wij hopen van harte dat er veel sponsorouders zich zullen gaan aanmelden. Want de School voor Kinderen met een Beperking is altijd op zoek naar Sponsor Ouders.

Sponsor Ouders zorgen ervoor dat het kind, dat zij financieel ondersteunen, naar school kan gaan. En niet alleen dat… Ook krijgt het kind een uniform, een maaltijd, wordt de school ervan onderhouden, de leraar betaald, worden de materialen bekostigd, wordt het terrein onderhouden en wordt het kind door een bus(je) opgehaald en na school weer terug gebracht naar huis. En dat alles voor het kleine bedrag van € 150,00 per jaar. Dat is € 12,50 per maand.

Mochten jullie geïnteresseerd zijn om een Gambiaans kind met een beperking een betere toekomst te geven, download dan het formulier, print het uit, vul het in en stuur het naar het in de brief aangegeven adres.
U kunt natuurlijk ook eerst nog verdere informatie aanvragen.
Dat kunnen jullie doen door op de link ‘Contact’ te klikken en daar jullie vraag/vragen te stellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met op om antwoorden te geven op jullie vraag/vragen.
Als het niet mogelijk is om het sponsorbedrag in een keer te voldoen dan kan dat natuurlijk ook in gedeeltes gedaan worden, of zelfs maandelijks. Ook een éénmalige donatie is meer dan welkom.

Op onze documentenpagina kunnen jullie het aanmeldingsformulier vinden.
Helpen jullie deze Kinderen met de kans op een betere Toekomst ??????????

http://schoolfordisabledchildren.weebly.com

Narang Health Care Center

De afgelopen 13 jaar heeft de CFTG de salarissen voor de staf van het health centrum, met ondersteuning van heel veel sponsoren, kunnen betalen en konden wij ook de medicijnen aanschaffen, daar zijn wij heel trots op en dankbaar voor dat wij dat konden doen. De afgelopen jaren hebben wij ook ondersteuning gehad van het Ministerie van Gezondheid, in samenwerking met hun is het HIV/Aids programma opgezet en is er nu ook de maandelijkse consultatietracking voor Moeders en Kinderen. Zij komen één keer per maand met een grote groep artsen en verpleegkundigen naar het health centrum.

Per maand worden er ruim 500 consultaties gedaan, zwangere vrouwen worden gecontroleerd, baby’s en kinderen worden gewogen en ingeënt. Door dit consultatieprogramma worden er meer baby’s geboren op het health center. Het Ministerie van Gezondheid van Gambia ondersteunt ons met het testmateriaal en de medicatie voor malaria. Tevens is het health centrum nu ook de plaats waar de geboorte certificaten worden opgemaakt en uitgereikt.

De afgelopen maanden heeft Mustapha Jarju bestuurslid en vice chairman van de CFTG in Gambia geregeld diverse besprekingen gehad met de Minister of Health , er is gesproken en bekeken wat het Ministerie kan gaan doen voor ondersteuning. Waarschijnlijk gaan met ondersteuning van het Ministerie de twee verpleegsters die een paar jaar geleden doormiddel van sponsoring de verpleegstersopleiding konden volgen, nu de opleiding tot midwife/vroedvrouw volgen en krijgen twee stafleden de opleiding tot nurse. Dit betekend dat onze staf allemaal goed opgeleid zullen zijn. Hopelijk komt er ook een overeenkomst met het Ministerie dat zij een deel van de salarissen van de staf zullen gaan overnemen.

Wij allen zijn erg blij en trots om te zien hoe het Narang Health Care Centre de erkenning krijgt van het Ministerie van Gezondheid van Gambia. Maar er zijn nog zoveel onkosten die niet vergoed zullen worden door het ministerie, onderhoud gebouwen, aanschaf medicijnen, onderhoud de solar voor de elektra en watervoorziening, onderhoud ambulance, salarissen voor de wachten etc. voor dit alles heeft de St. CFTG nog steeds de hulp van sponsoren nodig en wij hopen dan ook dat er sponsoren zullen blijven komen ons hiermee te helpen.

Rainbow Nursery School

Na bespekeningen tussen Mustapha Jarju en Antoinette van Wateren van de Barbara Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor de Barbara Nursery School , is er overeengekomen dat de Barbara Foundation de salarissen van de onderwijzers van de Rainbow Nursery in Jiboro op zich zal gaan nemen. Wij zijn daar erg blij mee en willen hierbij dan ook graag de Barbara Foundation bedanken. Uiteraard zullen wij langs de zijlijn meelopen en zo elkaar ondersteunen en samenwerken en dat in het belang van de kinderen van Gambia. Mochten jullie wat meer willen weten over de Barbara Foundation kijk dan op hun website.

www.barbara-foundation-the-gambia.nl

Mama Jiboro Skill Center

Er zijn weer een aantal leerlingen klaar met hun opleiding en wij hopen dat zij hun opleiding goed gaan gebruiken zodat zij nu zelf aan de slag kunnen gaan en zo een inkomen kunnen gaan verkrijgen. Er zijn weer een aantal nieuwe leerlingen ingeschreven op het skill centrum en wij hopen dat zij net als de afgestudeerde meisjes met net zoveel plezier aan hun opleiding gaan beginnen. De Barbara Foundation heeft ook in overleg met Mustapha Jarju besloten om de CFTG te gaan ondersteunen met de salarissen van de leerkrachten van het skill centrum.

Wel er waren dus best weer wat vorderingen en veranderingen te melden.

Namens het bestuur,
Ineke de Rijk
voorzitter

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: