Nieuwsbrief – September 2015

Beste sponsoren, donateurs en belangstellende van de Stichting Care Foundation The Gambia,

Na een aantal maanden van stilte willen wij jullie graag met deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van de activiteiten van de afgelopen maanden.

Stand van zaken van de school voor kinderen met een beperking

Graag willen wij jullie met deze nieuwsbrief op de hoogte stellen van stand van zaken van de realisatie van de bouw van de school voor kinderen met beperking in Jiboro (Gambia). Dit is op dit moment het belangrijkste project van de Stichting CFTG en daarom willen wij nu alleen even dit project onder de aandacht brengen.

Zoals jullie konden lezen in de nieuwsbrief van januari is er begonnen met de bouw van de school en is er de afgelopen maanden door de bouwers hard gewerkt aan de bouw dit allemaal onder begeleiding van vice voorzitter en coordinator van de projecten in Gambia Tafa Jarju, Tafa heeft geregeld foto’s opgestuurd van het verloop van de bouw.

De bouw gaat in fases en is nu zover klaar dat het dak geplaatst kan worden, de klaslokalen en veranda zijn gevuld met gravel.
De pilaren bij de veranda waar ook het dak op moet rusten zijn klaar. De ijzeren dakspanten zijn gemaakt en liggen klaar voor plaatsing. De dakplaten en het hout zijn gekocht en opgeslagen. Echter is het nu regenseizoen en de spanten die het dak dragen worden steeds erg nat. Deze moeten wel droog zijn voordat het dak er opgezet kan worden. De regen is wél goed voor de stenen want die worden daar alleen maar sterker van. In overleg met de lokale bouwers en de timmerman is besloten het dak er eind oktober op te zetten. Het regenseizoen is dan over. Gelukkig heeft de regen nog een bijkomend voordeel; de boeren varen er wel bij wat vorig jaar wel anders was.

Na plaatsing van het dak in oktober kan er worden gestukt waarna de verder afwerking zal volgen, plaatsing ramen, deuren, schilderen etc. en dan kan het inrichten beginnen! Het terrein moet ook nog worden opgeruimd dus genoeg werk nog te doen.

Willen jullie meer weten over het project kijk dan op http://schoolfordisabledchildren.weebly.com, hier vinden jullie informatie waarom de st. CFTG deze kinderen de kans wil geven op een goede toekomst en wij hopen van harte dat jullie ons willen ondersteunen met dit project en dat kan door middel van bijv. het sponsoren van een kind maar natuurlijk ook iedere donatie, klein of groot, is van harte welkom want zonder jullie hulp en ondersteuning hebben deze kinderen geen kans op op onderwijs en op een GOEDE TOEKOMST!!!!

Op de website van vinden jullie alle informatie ook om je hopelijk aan te melden als donateur / sponsor van dit project.
Het bankrekening nummer voor dit project is: NL69 INGB 0002 3228 98 onder vermelding van School voor kinderen met een beperking.


Namens het bestuur en de bevolking van Gambia wil ik iedereen, heel hartelijk danken dat het mogelijk is om dit project: School voor Kinderen met Beperking te realiseren.

Ineke de Rijk

Gepubliceerd door Bestuur CFTG

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren. Dat doen we door het bevorderen van een goede gezondheidszorg en een betere educatie. Financiële steun en kennisoverdracht is daarbij belangrijk. In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende projecten opgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: