Jaarverslag 2019

Het Health Center

We hebben een goed jaar gedraaid. Hoogtepunt was het benefiet diner in juni, waarbij we ongeveer 5000 euro hebben opgehaald. Dit geld was bedoeld voor een grotere renovatie van het Health Center. Ondertussen is het dak grotendeels vervangen. We gaan ervan uit dat het dak klaar zal zijn voor het volgende regenseizoen. De gate is gerepareerd zodat die weer goed gesloten kan worden. Het restant staat nog op de rekening zodat we als het dak klaar is weer verder kunnen. Daarna zijn de rest van de toiletten aan de beurt en willen we de binnenkant van het health center schilderen zodat het er weer fris uitziet.

We zijn weer in staat geweest om het hele jaar de salarissen van het personeel te betalen. We hebben nog steeds een aantal vaste sponsoren en er komen eenmalige giften binnen. Het HC draait tegenwoordig zo dat het zelf voor een gedeelte van bijdragen.

Het kindersponsorproject:

Veel van de kinderen, die de Jiboroschool bezochten hebben afgelopen jaar hun opleiding afgerond. Een aantal sponsorouders zijn overgestapt op een nieuw kind zodat dit nu de school kan bezoeken. Graag willen we nog meer sponsorouders vinden die aan het project willen deelnemen.

School for disabled children:

Op de school for disabled children hebben we drie nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Voor twee van de leerlingen hebben we een sponsor gevonden, voor de derde leerling hopen we spoedig iemand te vinden die 150 euro per jaar wil betalen. De leerlingen zijn in drie groepen verdeeld.

De eerste groep zijn de jongste 6 leerlingen die momenteel zo een 200 gebaren kennen en nu vooral leren rekenen. We wachten nu op de container vanuit Nederland waarin speel en lesmaterialen zitten. Voornamelijk opgehaald door de Paradijsvogel, een school in Vogelenzang. Vooral het samen leren spelen vinden we belangrijk voor deze groep.

De tweede groep leerlingen zijn vanaf 12 jaar. Zij leren nu rekenen en spellen. Ze kunnen hun eerste woorden schrijven. Op de woensdagen leren zij een skill: de jongens houtbewerking en het enige meisje in deze groep leert naaien. Ook helpen de jongens mee om binnen de klaslokalen dingen te repareren. Dus wel zo praktisch.

De derde groep zijn de twee broers die een verstandelijke beperking hebben en als enigen op die dag naar school komen. Ze leren Engelse woorden en we doen veel spelletjes met ze zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Afgelopen maanden hebben we een start gemaakt met de tuin: er is een hele mooie betegelde bantaba gekomen, waardoor de kinderen buiten kunnen eten en spelen. De sinasappelbomen en bananenbomen zijn geplant.

De salarissen van de leraren, het vervoer, onderhoud gebouw en schoonmaak, schoolmaterialen, uniformen worden betaald door de sponsoren. Het skillcenter, het ontbijt, en het jaarlijkse uitje van de kinderen wordt door extra sponsoring bekostigd.

In september hebben we met de kinderen deelgenomen aan een project met dove kinderen van alle andere dovenscholen. Twee nachten slapen in een hotel aan de kust. En het volgen van workshops o.a. over kinderrechten, misbruik en andere maatschappelijke zaken. En wat ook belangrijk is: de ontmoeting met andere dove kinderen uit het land.

Doelen voor 2020:

Het realiseren van de rest van de renovatie van het Health Center: toiletten, schilderwerk en keukenblok.
Het vinden van een nieuwe sponsor voor de school for disabled children.
Het vinden van nieuwe sponsoren voor het kindersponsorproject.
Het vinden van vaste sponsoren om de salarissen te kunnen bekostigen van het Health Center.
Speeltoestellen voor de schooltuin laten maken door de leerlingen die woensdags in het skillcenter werken.
Groente verbouwen op de school.
Het verstevigen van de contacten tussen de verschillende dovenscholen.
Het organiseren van een feest voor jongeren in Nederland met als doel geld op te halen voor de stichting.

Mirjam Abbes

Beste vrienden, sponsoren en donateurs van de Stichting,

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Ik ben Mirjam Abbes, 58 jaar oud, moeder van vier kinderen en docent op een middelbare school in Lelystad. Sinds 1 januari ben ik de nieuwe voorzitter van de Stichting Care Foundation The Gambia. En daarmee neem ik het stokje over van Ineke de Rijk. Ik ken Ineke sinds 2012 en sinds die tijd ben ik ook werkzaam voor de Stichting. Vooral voor de scholen in Jiboro en met name de school voor kinderen met een beperking. Met mijn werk in Nederland heb ik het zo kunnen regelen dat ik 18 weken per jaar in Gambia aanwezig kan zijn.

Nu komen daar voor mij nieuwe taken bij als voorzitter. Dat vind ik spannend. Ook al ben ik al maanden bezig om me in te werken ik weet nog lang niet alles. Het is wel fijn om op een grote groep vrienden van de Stichting terug te kunnen vallen. Ik hoop dan ook dat iedereen aan de Stichting verbonden wil blijven. Het werk dat we met z’n allen doen is zo ontzettend belangrijk. Gambia is erg aan het veranderen maar onze hulp blijft voorlopig nog nodig.

Ons HC bestaat nu 20 jaar en is dringend aan een flinke renovatie toe. Dus als bestuur werken we nu naar een benefietavond in juni toe om genoeg geld binnen te krijgen om dit te realiseren. We houden iedereen daarvan op de hoogte.

Ik hoop iedereen een keer in Jiboro te ontmoeten.

Met vriendelijke groeten, Mirjam Abbes

René van Baest

Mijn naam is René van Baest, ik ben 57 jaar, woon in Brabant en ben projectmanager bij een HRM dienstverlener. Alweer 14 jaar geleden had ik samen met mijn werkgever mijn eerste project in Gambia. Bij het Health Centre in Jiboro hebben we destijds een meganische waterpomp aangelegd voor watervoorziening bij het ziekenhuis en bewoners van het dorp. Al de jaren daarna ben ik met veel genoegen trouw en met veel waardering alle projecten van Care Foundation The Gambia blijven volgen. Er is in het verleden veel goed werk verricht. Onlangs is mij gevraagd een bestuursfunctie bij de stichting te aanvaarden. Samen met de nieuwe voorzitter en onze vaste projectmanager in Gambia gaan we proberen het goede werk in de toekomst voort te zetten. Daar hebben we uiteraard uw hulp dringend bij nodig.

Beste contact van Stichting Care Foundation The Gambia,

Vanaf 25 mei 2018 is het verplicht dat contacten van stichtingen, verenigingen en bedrijven hiervoor expliciet toestemming geven. Vandaar bij deze onze vraag aan u of u ermee instemt dat we u 2 a 3 keer per jaar met een beknopte e-mail informeren over ons werk, middels een nieuwsbrief en/of actie bericht. Als u daar ja op antwoord dan staat u ons toe uw naam en e-mail adres op te slaan en voor de beschreven acties te gebruiken. Voor onze donateurs vragen we daarbij ook toestemming om uw bankgegevens op te slaan en te gebruiken voor de door u toegestemde incasso's. Voor onze contacten waarmee we werkinhoudelijk communiceren vragen we ook om toestemming te geven de daarvoor relevante gegevens op te laan en voor de werkinhoudelijke communicatie te gebruiken (in ieder geval e-mail en skype adres, en, afhankelijk van de relatie en de benodigde communicatie, telefoonnummers, adres en dergelijke). Met simpelweg een e-mail aan ons kunt u uw toestemming(en) op ieder gewenst moment weer intrekken.

Indien u ons niet antwoord dan mogen wij uw e-mailadres en naam niet meer opslaan in ons systeem. Het is dus nodig om vanuit uw kant actie te ondernemen en ons te antwoorden, gewoon met een 'reply' naar dit e-mail adres (inekederijk@gmail.com). Ik hoop dan ook van harte dat u daarvoor even de moeite neemt door bijvoorbeeld te antwoorden:

'Ik geef Stichting Care Foundation The Gambia toestemming om mijn naam en e-mailadres op te slaan in haar gegevens en deze te gebruiken voor enkele communicaties naar mij toe, zoals nieuwsbrieven en actieberichten, over het werk van deze stichting, per jaar. Ik kan op ieder gewenst moment deze toestemming intrekken door hierover een e-mail te sturen aan St. Care Foundation The Gambia.

Ik wil u bij voorbaat heel hartelijk bedanken voor uw toestemming. Wij kijken ernaar uit om u, enkele keren per jaar, met korte berichten en nieuwsbrieven te informeren over ons werk.

Hartelijke groeten,

Ineke de Rijk
Voorzitter
Stichting Care Foundation The Gambia

Welkom op de website van de Stichting Care Foundation The Gambia en hartelijk dank voor je interesse.

De Stichting Care Foundation The Gambia is sinds 2000 is actief in het dorp Jiboro en omgeving om de leefomstandigheden van de bevolking te helpen te verbeteren.
In de afgelopen jaren zijn er heel veel projecten opgezet, welke allemaal zeer succesvol zijn.
Al deze projecten en doelstellingen kan de stichting Care Foundation The Gambia echter niet zonder
UW HULP opzetten. Hulp die niet gebaseerd is op het gevoel van een druppel op een gloeiende plaat, maar op de levenswijsheid van Moeder Theresa:

"Als je honderd mensen niet kan helpen, help er dan eentje".

Samen met U hielpen wij er niet eentje maar vele en wij hopen er nog vele samen met U te kunnen en mogen helpen.
Als je de St. Care Foundation The Gambia wilt steunen via een leuke omweg dan kan dat ook!
Via gratis doneren!!!
Meld je aan bij goededoelshop.nl en kies als goed doel voor onze stichting. Het aanmelden is erg eenvoudig en doe je binnen een paar minuten.

Gratis doneren door te shoppen bij jouw favoriete webshops! Via goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Bol.com, Zalando, Media Markt, etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar jouw goede doel! Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost!

Hoe werkt het?


1) Ga naar www.goededoelshop.nl en klik op “Log in”.

2) Klik op “Ik ben nieuw” en maak een account aan.

3) Kies bij “goede doelen” je favoriete doel en ga door naar “Shops”.

4) Kies je favoriete webshop.

*Na het shoppen krijg je een bevestigingsmail van de webshop met de bevestiging van je aankoop én een mail

van goededoelshop.nl met de hoogte van jouw donatie.

Begin hier met shoppen!

Vanaf heden vind u ons ook facebook.


http://www.facebook.com/Stichting.CFTG

English Version

Click here to see this site in English

Laatste wijziging op maandag 27 januari 2020 om 11:01:47 uur.